Så får du företaget att växa

Att starta eget företag är både roligt och utmanande. Utmanande på så vis att det kan vara svårt att göra sig ett namn på marknaden och attrahera potentiella kunder. För att lyckas är det viktigt att synas där folk söker efter dina varor och tjänster. Därför är det avgörande att prioritera marknadsföring redan från början. 

Men var ska man börja och vilka marknadsföringsstrategier är mest effektiva? Vi har både svaret på frågan och tjänsten som kan få ditt nystartade företag att växa.

Optimera för sökmotorer

Det är viktigt att synas i toppskiktet i Googles sökresultat. Majoriteten av de som Googlar klickar oftast på de resultat som dyker upp först. Genom att arbeta med SEO kan ditt företag hamna högre upp i resultatlistan, vilket genererar mer trafik till hemsidan och därmed ökar antalet potentiella kunder.

Öka din närvaro på nätet

En stark närvaro online innebär att vara synlig och aktiv på flera plattformar samtidigt. Därför kan det vara bra att skapa ett kostnadsfritt Google Business Account som gör det enkelt för potentiella kunder att hitta all relevant information om företaget, såsom hemsida, telefonnummer och recensioner.

Använd sociala medier

Att vara aktiv på sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter, TikTok och YouTube är också viktigt. Skapa konton på de plattformar som passar ditt företag bäst och uppdatera regelbundet med engagerande innehåll. Ett inaktivt konto kan ge intrycket att företaget inte längre är verksamt, vilket kan leda till att potentiella kunder går till konkurrenterna istället.

Skapa värdefullt innehåll

Att skriva artiklar och inlägg inom ditt affärsområde kan också vara fördelaktigt. Det gör du enkelt på din hemsida eller på sociala medier. Genom att dela kunskap och insikter om dina produkter och tjänster kan du utbilda dina läsare och visa hur dina produkter kan passa in i deras vardag.

Sammanfattning

En uppdaterad hemsida, som har rätt teknik och stark SEO-strategi, är avgörande för att synas högt upp i sökresultaten och på så vis attraherar det fler kunder. Genom att kombinera SEO med en aktiv närvaro och ett värdefullt innehåll på sociala medier kan företaget öka sin synlighet, driva trafik och därmed växa.

Relaterade...

Artiklar

Om sociala medier och varför du ska satsa på video

Marknadsföring kan upplevas krångligt, men med rätt verktyg och med ett tydligt mål så ökar chanserna avsevärt för att lyckas. Och det bästa är att det inte är alls krångligt, men oftast gör man det svårare än vad det faktiskt

Läs mer
Artiklar

Så kan en uppdaterad webbplats hjälpa dig att få fler kunder

För att attrahera rätt kund och hänga med i det snabbt föränderliga digitala landskapet krävs det att företagets webbplats uppdateras med jämna mellanrum. Uppdaterade hemsidor har, förutom en snygg design, många bra egenskaper såsom ett starkt skydd mot cyberattacker och

Läs mer
Lediga tjänster NB

Account manager for Oslo-kontoret

TopBorn hjelper kunder over hele Norden med digital markedsføring, og våre tjenester brukes i dag av selskaper i alle størrelser og bransjer. Nå skal vi styrke kontoret vårt i Oslo med en Account manager. Som Account manager i TopBorn jobber

Läs mer

Vill du bli kontaktad?

Fyll i uppgifterna så kontaktar vi dig så snart vi kan.
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.