Planering leder till en lyckad blogg

Att hitta någon med samma intresse som dig själv brukar vara fullt möjligt. Att hitta någon som delar flera olika av dina intressen kan dock vara svårare. Därför så är det bra att försöka hålla sig till ett specifikt ämne när man skriver en blogg, så att de som är intresserade av just det ämnet stannar och vill fortsätta läsa. 

Med en företagsblogg så vill du hålla dig inom området som innefattar det ni säljer och försöka hitta läsare och kunder som är intresserade av de produkter och tjänser ni säljer för att det är något som de använder sig av i vardagen. 

Försök att ta en titt på de kunder som ni redan har. Lista ut vad alla har gemensamt, varför de är intresserade av just era produkter och vad som fick dem att söka efter dem från första början. Då kan man få en bättre idé om hur man kan locka in nya stamkunder. 

Man köper trots allt oftast produkter som man behöver och har användning för. Så när man marknadsför en produkt så kan man ta upp problem som kan uppstå och lösningen som produkten kommer med. Det kan vara något som läsaren inte ens har tänkt på innan, som öppnar deras ögon för vad de kan behöva köpa för att underlätta i vardagen. 

En produkt behöver vara lätt att förstå, användbar och tilltalande för att få upp intresset för det. Det kan även vara något som ser snyggt ut, som ett inredningsobjekt. Även det uppfyller en funktion, vilket är att få ett hem att se ut och kännas hemtrevligt. Men skriver man om det på rätt sätt kan man dessutom få läsaren att bli intresserad av andra objekt som kunden annars inte hade tänkt på att köpa. Med hjälp av ett välskrivet blogginlägg, gärna med inspirerande bilder, kan det väckas många idéer hos potentiella kunder och det slutar med att man får det lättare att sälja flera produkter. Detta går förstås även att applicera på andra områden än heminredning, säljer du till exempel elektronik och ska skriva om ett par hörlurar, så kan du till exempel också nämna vilka apparater du använder hörlurarna i, vilket ljudkort till datorn du använder, och så vidare. 

Var även beredd på att behöva lära ut kunskap om era produkter. Vad används de till hur hur använder man dem? Det är viktigt att man förklarar på ett så enkelt sätt som möjligt, så att även de som inte är experter inom ämnet kan förstå. 

Det pratas ofta om något som på engelska kallas ”The Sales Funnel”, det vill säga ”säljtratten”. Där kan man dela in den i tre primära delar.

  1. Medvetenhet.

    Den potentiella kunden blir medveten om ett problem som behöver lösas och börjar därför söka efter lösningar online. Om du lyckas du fånga mångas intresse och visa att just ditt företag kan hjälpa dem att lösa sina problem med hjälp av just dina produkter, så kommer rätt målgrupp få kännedom om ditt företag och vad ni har att erbjuda.  
  1. Bedömning.

    Andra steget är när kunden avgör och bedömer huruvida just din lösning är den som passar dem bäst. Därför är det viktigt att på ett begripligt sätt förklara varför just du är den som lösningen i ditt inlägg. Om du i första stycket konstaterade att du säljer vantar som passar för när det är kallt ute, så behöver du följa med att förklara att de är varmare, bekvämare, har bättre kvalité och är mer prisvärda än andra alternativ.
  2. Avgörande.

    Efter att ha läst ditt inlägg är det dags för kunden att bestämma sig. Detta sker i regel efter att en kund har jämfört flera olika företag och produkter. Därför är det viktigt för dig att du först lyckades fånga deras intresse men sedan också övertala dem att du tillhandahåller rätt lösning, för deras problem. 

Är ni flera som jobbar med en blogg kan det vara bra att koordinera arbetet, Det mest effektiva sätt att göra detta på varierar förstås från företag till företag och grupp till grupp, men är ni ett större gäng som arbetar med en blogg så är det en bra idé att utse en person som är ansvarig för att koordinera och leda bloggen. Kom överens om ett gemensamt förhållningssätt till era texter och planera vem som skriver vad och när för att få ett bra flyt och enhetlig känsla från inlägg till inlägg. På så sätt kan du få läsare att fortsätta vara intresserade och engagerade i det ni publicerar.

Relaterade...

Artiklar

Om sociala medier och varför du ska satsa på video

Marknadsföring kan upplevas krångligt, men med rätt verktyg och med ett tydligt mål så ökar chanserna avsevärt för att lyckas. Och det bästa är att det inte är alls krångligt, men oftast gör man det svårare än vad det faktiskt

Läs mer
Artiklar

Så får du företaget att växa

Att starta eget företag är både roligt och utmanande. Utmanande på så vis att det kan vara svårt att göra sig ett namn på marknaden och attrahera potentiella kunder. För att lyckas är det viktigt att synas där folk söker

Läs mer
Lediga tjänster NB

Account manager for Oslo-kontoret

TopBorn hjelper kunder over hele Norden med digital markedsføring, og våre tjenester brukes i dag av selskaper i alle størrelser og bransjer. Nå skal vi styrke kontoret vårt i Oslo med en Account manager. Som Account manager i TopBorn jobber

Läs mer

Vill du bli kontaktad?

Fyll i uppgifterna så kontaktar vi dig så snart vi kan.
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.