Så kan en uppdaterad webbplats hjälpa dig att få fler kunder

För att attrahera rätt kund och hänga med i det snabbt föränderliga digitala landskapet krävs det att företagets webbplats uppdateras med jämna mellanrum.

Uppdaterade hemsidor har, förutom en snygg design, många bra egenskaper såsom ett starkt skydd mot cyberattacker och högre positioner i Googles sökresultat.

Sökmotorer som Google gör dagliga uppdateringar av sina algoritmer för att ge användarna de bästa sökresultaten. Har man en hemsida är det viktigt att se till att den är optimerad för de senaste algoritmerna för att webbplatsen ska rankas högre i sökresultaten.

Ludvig 3

Topborns webbutvecklare Ludvig Gabrielii förklarar att en strategiskt uppbyggd hemsida gör det enklare för Google att förstå vad den erbjuder, det vill säga i form av tjänster och produkter.

– Genom att göra det lätt för Googles algoritmer att förstå en hemsida kommer den också anses vara relevant i olika sökningar. På så sätt visas sajten högre upp i sökresultatet, säger Gabrielii.

”Attrahera rätt kund i rätt tid”

Tekniken som följer med en ny hemsida förbättrar också hastigheten. Hemsidor som laddas snabbt rankas också bättre i sökresultatet. En gammal hemsida med gammal teknik har Google svårare att jobba med.

Användarupplevelsen är viktig för att en besökare ska stanna på hemsidan. Är webbplatsen svår att navigera eller laddas långsamt är det lätt hänt att besökaren klickar vidare till konkurrenten och i stället blir kund hos dem.

Dessutom är det viktigt att webbplatsen är modern och passar den bransch som företaget verkar i. Ludvig Gabrielii tycker att man ska se designen på sin hemsida likt modetrender.

– Det som var skitsnyggt för några år sedan kanske inte alls är kul nu. Designen ska attrahera rätt kund i rätt tid. Exempelvis, en hemsida som har en gammal design och som kanske laddas långsamt kan ge dåligt intryck, säger Ludvig Gabrielii.

Relaterade...

Artiklar

Om sociala medier och varför du ska satsa på video

Marknadsföring kan upplevas krångligt, men med rätt verktyg och med ett tydligt mål så ökar chanserna avsevärt för att lyckas. Och det bästa är att det inte är alls krångligt, men oftast gör man det svårare än vad det faktiskt

Läs mer
Artiklar

Så får du företaget att växa

Att starta eget företag är både roligt och utmanande. Utmanande på så vis att det kan vara svårt att göra sig ett namn på marknaden och attrahera potentiella kunder. För att lyckas är det viktigt att synas där folk söker

Läs mer
Lediga tjänster NB

Account manager for Oslo-kontoret

TopBorn hjelper kunder over hele Norden med digital markedsføring, og våre tjenester brukes i dag av selskaper i alle størrelser og bransjer. Nå skal vi styrke kontoret vårt i Oslo med en Account manager. Som Account manager i TopBorn jobber

Läs mer

Vill du bli kontaktad?

Fyll i uppgifterna så kontaktar vi dig så snart vi kan.
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.